شرایط تایید اسناد و مدارک
در یک تقسیم بندی کلی میتوان انواع اسناد و مدارک ارجاعی به دارالترجمهها را به ۱۰ گروه به شرح زیر تقسیم کرد.
-
اسناد مربوط به احوال شخصیه
شناسنامه؛ کارت ملی؛ گواهی فوت؛ گواهی تجرد؛ گواهی ولادت؛ سند ازدواج؛ سند طلاق؛ گواهی عدم سوء پیشینه کیفری؛ کارت پایان خدمت و کارت معافیت؛ گواهینامه رانندگی.
-
اسناد
سند مالکیت؛ ارزیابی املاک؛ استعلامات ادارات ثبت اسناد و املاک؛ اسناد مالکیت وسایل نقلیه موتوری؛ بیعنامه و اجارهنامه اموال منقول و غیرمنقول؛ وکالتنامه؛ تعهدنامه؛ اقرارنامه؛ استشهادیه؛ حکم دادگاه.
-
مدارک تحصیلی
مدارک تحصیلی (ابتدایی، راهنمایی؛ متوسطه، و پیشدانشگاهی).
-
مدارک دانشگاهی
مدارک کاردانی؛ کارت دانشجویی؛ ارزشنامههای تحصیلی؛ مدارک و ریزنمرات و گواهیهای صادره از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ مدارک صادره از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ مدارک صادره از دانشگاه آزاد اسلامی؛ گواهیهای صادره از دانشگاه آزاد اسلامی؛ گواهی کار اساتید دانشگاههای دولتی؛ مدارک صادره از دانشگاههای دولتی؛ مدارک صادره از دانشگاههای غیرانتفاعی؛ مدارک و دانشنامههای صادره از سازمان امور استخدامی کشور؛ مدارک و گواهیهای صادره از حوزه علمیه؛ کارت نظام پزشکی؛ سرفصل دروس؛ کارنامه سازمان سنجش مربوط به کنکور سراسری؛ تعیین رتبه قبولی در دانشگاههای دولتی و آزاد؛ مدارک تحصیلی صادره از مدارس خارجی مستقر در ایران؛ مدارک تحصیلی صادره از مدارس ایرانی خارج از کشور.
-
گواهیهای آموزشی
گواهیهای صادره از سازمان فنی و حرفهای؛ گواهی آموزشی کوتاه مدت ادارات دولتی؛ گواهیهای مراکز آموزش دورههای زبان؛ گواهیهای آموزشی کوتاه مدت شرکتهای خصوصی؛ گواهیهای آموزشی کوتاه مدت از جهاد دانشگاهی.
-
اسناد و مدارک شرکتی
اساسنامه، صورتجلسه، و اظهارنامه؛ اوراق سهام شرکتهای سهامی عام؛ روزنامه رسمی؛ گواهیهای مالیاتی؛ لیست بیمه؛ گواهیهای بیمه؛ قراردادهای شرکتهای خصوصی.
-
گواهیهای کار
گواهیهای کار از مؤسسات و ادارات دولتی؛ گواهیهای کار صادره از مهد کودکها؛ گواهیهای اشتغال صادره از کارخانجات؛ گواهیهای صادره از آژانسهای هواپیمایی و گردشگری؛ گواهیهای صادره از داروخانهها؛ گواهیهای کار صادره از شرکتها؛ گواهیهای کار از بیمارستانها و درمانگاهها؛ گواهیهای صادره از مطب پزشکان و دندانپزشکان؛ گواهیهای کار از دفاتر اسناد رسمی؛ گواهیهای کار صادره از واحدهای صنفی مختلف.
نکته: از سازمان یا شرکتی که قرار است برای شما گواهی کار صادر کند بخواهید از درج عباراتی مانند «به وزارت امورخه» یا به سفارت ……… در تهران» در قسمت عنوان نامه خودداری کند. این نوع گواهیها که قابل ترجمه و تأیید نیستند. در صورت لزوم، میتوانند در انتهای گواهی بنویسند که «این گواهی جهت ارائه به ………….. صادر گردیده است». -
گواهیهای متفرقه
کارت واکسیناسیون؛ پروانه بهداشت دانشآموزان؛ قبوض آب، برق، تلفن، و گاز؛ فیشهای حقوقی؛ موجودی حساب بانکی؛ گذرنامه؛ کارت بازرگانی؛ حکم قهرمانی در رشتههای ورزشی؛ بارنامهها و اسناد صادرات و واردات؛ گواهیهای وکلا؛ گواهیهای فرهنگی ـ هنری؛ گواهی بهداشت برای صدور محمولههای غذایی؛ پروانههای صادره از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
-
امور مربوط به اتباع بیگانه
- کارت اقامت اتباع بیگانه صادره از امور اتباع بیگانه وابسته به وزارت کشور در صورتی قابل ترجمه و تأیید است که دارنده کارت از سوی اداره مزبور کتباً معرفی شده باشد.
- کارت تردد اتباع خارجی جهت استفاده داخلی است و قابل ترجمه و تأیید نیست.
- گواهیهای صادره از سوی وزارت کشور در خصوص احوال شخصیه اتباع بیگانه مانند تعداد فرزند و مشخصات همسر و ….. قابل ترجمه و تأیید است.
-
اسناد و مدارک صادره در خارج از کشور
- مدارک صادره در خارج از کشور علاوه بر تأیید کنسولی ایران در کشور محل صدور مدارک مزبور با تأیید وزارت امور خارجه قابل ترجمه و تأیید است.
- گواهیهای صادره از طرف سازمانهای دولتی و غیردولتی خطاب به سفارتخانههای خارجی قابل ترجمه و تأیید نیست مگر گواهیهای مزبور فاقد عنوان باشد که در این صورت قابل ترجمه و تأیید است.
- گواهیهای صادره از شرکتهای ایرانی برای افراد ایرانی مبنی بر پرداخت حقوق با ارز خارجی قابل ترجمه و تأیید نیست.